Erilaisia näkökulmia
25.10.2016

Olen työskennellyt reilun vuoden ajan Pienperheyhdistyksessä ja oppinut valtavasti järjestötyöstä. Järjestöissä tehdään paljon työtä tärkeiden asioiden eteen, niin myös meillä. Tekijöiksi on meilläkin valikoitunut ihmisiä, joilla on selkeä kutsumus elämässään ja halu tehdä hyvää. Myös itseäni on motivoinut hyvän asian parissa työskentely.
Aikaisempi kokemukseni isossa organisaatiossa vaikuttaa siihen, että osaan antaa arvoa pienen organisaation ketteryydelle. Yhteiskunnassa, järjestökentällä tai vaikkapa sosiaalisessa mediassa tapahtuviin asioihin on helpompi reagoida nopeasti, kun toimenpiteille ei tarvita hyväksyntää monilta tahoilta. Asioista voidaan sopia nopeissa käytäväkeskusteluissa tai palaveri voidaan pitää lyhyellä varoitusajalla, ilman päivien odotusta. Pienessä organisaatiossa jokainen yksilö ja hänen työpanoksensa on erityisen tärkeä.
Pienperheyhdistyksen eri toiminnot ovat tulleet minulle vuoden aikana tutuksi monella tapaa. Olen tehnyt ajankohtaisista asioista päivityksiä niin kotisivuilla kuin sosiaalisessa mediassa. Olen kuullut ja lukenut juttuja menneiltä vuosikymmeniltä ja osallistunut erilaisiin tilaisuuksiin. Lisäksi olen kuunnellut tarkkaan miten ja mistä ihmiset meillä puhuvat. He tietävät mistä puhuvat. Kaikilla on vuosien ja jopa vuosikymmenten kokemus omalta alaltaan.
Yhdistyksen työntekijöiden asiantuntemus on voimavara, jonka toivoisi näkyvän myös ulospäin. Kukaan ei osaa paremmin kertoa toiminnan kannalta tärkeistä asioista, kuin se joka tekee työnsä asian tiimoilla. Pienperheyhdistyksellä on monipuolista toimintaa ja sitä kautta asiantuntemusta monelta saralta. Mikään ei korvaa asiantuntijan omaa puheenvuoroa, josta hänen syvä kokemuksensa pulppuaa. Tällä blogipalstalla julkaistuja erilaisia näkökulmia onkin ollut ilo lukea.
Yhdistyksen rikkaus on osaava ja tiuhaan viestivä henkilökunta, joka antaa asiantuntemuksensa näkyä ja kuulua ulospäin. Mikä onkaan mielenkiintoisempaa kuin nähdä, miten asiansa osaava kollega perustelee näkökulmansa. Se häneltä onnistuu vaivatta. Kannattaa siis aika ajoin julkaista tekstiä ihan julkisestikin, vaikka se itsestä tuntuisi itsestään selvältä. Kirjoittaessa asiat jäsentyvät paremmin ja muille esitettyinä ajatukset voivat olla uusia ja tuoreita.
Antakaa edelleenkin kuulua itsestänne ja työstänne! Toivoisimme myös hallituksen jäsenten, vertaisohjaajien, harjoittelijoiden tai vaikkapa tavallisen jäsenenkin mielipiteitä ja puheenvuoroja blogiin.
Pienperheyhdistys järjestää 16.11. blogikurssin, tervetuloa mukaan!
Jaana Hartikainen
Viestintäkoordinaattori